Om Husråd


Husråd drives av meg, Hans-Jacob Guldberg.  Jeg har arbeidet med byggevirksomhet i omtrent 40 år, av disse nesten halvparten som selvstendig næringsdrivende med mange ulike funksjoner.


Tidligere har jeg mest arbeidet som tømrer, men i årenes løp har jeg hatt jobber på mange flere felt i bransjen, bl.a. byggevarelager, overflatebehandling, elementproduksjon (takstoler, vegg- og golvelementer, prekutt/ "byggesett"), brakkeproduksjon, tegning og prosjektering, administrasjon, rådgivning, bygningsøkonomiske analyser, og arbeids-, prosjekt- og byggeledelse.


Jeg har på 90-tallet også studert økonomi i litt over 3 år på HiS (nå: UiS) og BI.  Dette har vist seg nyttig i arbeidet med tjenesteprodukter, analyser og administrasjon.  Kunnskap er lett å bære, vinduer er tyngre...


-------------------------------------------------------------Det som hele tida ligger i bakhodet mitt som leverandør av tjenester, er følgende forhold:


  • For kunden er mye nytte per krone egentlig viktigere enn prisen i seg selv.  Kvalitet teller, og god totaløkonomi bør gå foran lav anskaffelseskostnad.


  • For leverandøren er det oftest billigere å tilby det som skal til for å holde på en kunde, enn å skaffe en ny.


  • For leverandøren er det mer lønnsomt å gjøre en skikkelig jobb med en gang enn å måtte gå og rette opp feil etterpå. Slurv kan bli dyrt for begge parter, både kunde og leverandør.


.... og gleden av å ha fornøyde kunder er ubetalelig.

Hans-Jacob Guldberg