Om Husråd

Husråd

 

- fortrolige energiråd for bolighus

 

Husråd drives av meg, Hans-Jacob Guldberg. Jeg har arbeidet med byggevirksomhet i over 35 år, av disse nesten halvparten som selvstendig næringsdrivende med mange ulike funksjoner.

 

Tidligere har jeg mest arbeidet som tømrer, men i årenes løp har jeg hatt jobber på mange flere felt i bransjen, bl.a. byggevarelager, overflatebehandling, elementproduksjon (takstoler, vegg- og golvelementer, prekutt/ "byggesett"), brakkeproduksjon, tegning og prosjektering, administrasjon, rådgivning, bygningsøkonomiske analyser, og arbeids-, prosjekt- og byggeledelse.

 

Jeg har på 90-tallet også studert økonomi i litt over 3 år på HiS (nå: UiS) og BI. Dette har vist seg nyttig i arbeidet med tjenesteprodukter, analyser og administrasjon. Kunnskap er lett å bære, vinduer er tyngre...

 

 

-------------------------------------------------------------

 

 

Det som hele tida ligger i bakhodet mitt når jeg jobber, er følgende forhold:

 

  • For kunden er mye nytte per krone egentlig viktigere enn prisen i seg selv. Kvalitet teller, og god totaløkonomi bør gå foran lav anskaffelseskostnad.

 

  • For leverandøren er det oftest billigere å tilby det som skal til for å holde på en kunde, enn å skaffe en ny.

 

  • For leverandøren er det mer lønnsomt å gjøre en skikkelig jobb med en gang enn å måtte gå og rette opp feil etterpå. Slurv kan bli dyrt for begge parter, både kunde og leverandør.

 

.... og gleden av å ha fornøyde kunder er ubetalelig.

Hans-Jacob Guldberg

Copyright © All Rights Reserved